{google_analytics}

Vlieland

Vlieland is een eiland van natuur en rust. Het is een autoluw eiland - alleen de eilandbewoners mogen een auto in bezit hebben - en vormt een ideale wandel- of fietsbestemming. De natuur biedt een verscheidenheid aan duinen, zandvlaktes, kwelders, strand, bossen en polders. Oost-Vlieland is het enige dorp op het eiland en telt ca. 1200 inwoners. De Vliehors, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd, is alleen in het weekeinde toegankelijk vanwege de militaire oefeningen die er worden gehouden. Om hier te komen, maakt u een bijzondere rit met de Vliehors-Expres. Met deze oude, omgebouwde vrachtauto rijdt u over de zandvlakte naar het reddingshuisje en in de zomer naar de steiger van de boot naar Texel. Achter het strand liggen de duinen, een gevarieerd gebied met een afwisselende plantengroei. Vlieland heeft, vergeleken met de andere eilanden, relatief veel bosoppervlak. De bossen zijn aangelegd om de stuivende duinen tegen te houden. Het naaldbos wordt steeds meer vervangen door de aanplant van loofbomen.
Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust en de schone lucht.  Hoewel Vlieland steeds luxueuzer wordt, is er voor iedereen vermaak te vinden in bijvoorbeeld de verschillende uitgaansgelegenheden of andere Vlielandse trekpleisters*.
De gasten die niet met de eigen boot naar  Vlieland varen, nemen de veerboot vanaf Harlingen. De bootreis - al een belevenis op zich - voert tevens enkele mijlen over de Noordzee. Vlieland is hierin uniek.

Meer informatie over Vlieland vindt u op de website www.vlieland-info.nl

 

Een frisse wind is door de havenwinkel gegaan.

Een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam: ’t Havenpunt. De nieuwe eigenar...

Lees meer

Nieuwe website online!

JHN Creatives uit Drachten heeft voor ons onze nieuwe website ontwikkeld. Dez...

Lees meer
Meer nieuws

LEUK IN DE HAVEN